Sunday, January 20, 2008

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

2 Δεκεμβρίου 2007
«Μακεδονία»Εντός της εβδομάδας πάντως θα μάθουμε και πως θα εξελιχθεί το Σκοπιανό. Έρχεται, βλέπετε, στην Αθήνα ο Μάθιου Νίμιτς. Με αφορμή την επίσκεψη, θυμήθηκα και μια πολύ διασκεδαστική είδηση που μου μετέφερε απόλυτα αξιόπιστη πηγή μου. Λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα συνήλθε στις Βρυξέλλες -για την ακρίβεια, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- η Μεικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε.-ΠΓΔΜ, στην οποία μετέχει, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, ε.τ. πρέσβης Κ. Γεωργίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έλαβε τον λόγο και ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ο οποίος επανειλημμένα αναφέρθηκε στη «Μακεδονία»! Ώσπου να συνέλθουν από την κατάπληξή τους οι παριστάμενοι, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ επανέλαβε την αναφορά του στη «Μακεδονία», υπό τα περιπαικτικά βλέμματα των εκπροσώπων της ΠΓΔΜ.Άλλαξε γραμμή ο ΛΑΟΣ; Δεν το φαντάζομαι. Μάλλον ο κ. Γεωργίου παρασύρθηκε από το εν Εσπερία κλίμα, στο οποίο προσαρμόστηκε απολύτως. Και φαίνεται πως στις Βρυξέλλες καταναλώνει πολλούς λωτούς, που διευκολύνουν τη λήθη των όσων λέει στην Ελλάδα.
Αριθμός Φύλλου: 263
Στήλη: Πολιτική+Ουσία,
σελ. 16

Δηλώσεις του κ. Martin Baldwin Edwards

Χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως «χωριάτες»
http://deviousdiva.com/2007/11/02/street-children/

psychological crutches that Balkan peasants walk around with.

Χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως ρατσιστές τους οποίους και οικτίρει
clear racism and arrogant nationalism: this is not a personal remark against you, because I am aware that most Greek people have your attitude. I feel sorry for you


Θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι ανίκανοι να σκεφτούν ή να δουλέψουν ή να κάνουν οτιδήποτε πέρα από το να επαιτούν
http://deviousdiva.com/2008/01/09/questionaire/

Greeks will continue begging for EU money whilst doing nothing to earn it. The amazing thing is that you people are actually proud of your inability to work, to think, or to get things to function properly

Κανείς σαφής αναφορές στο ρατσιστικό ζήτημα της «φυλής» ότι οι Έλληνες δεν έχουν γενετική (physical) σχέση με τους αρχαίους Έλληνες απηχώντας τις θεωρίες του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ (θεωρητικού του ρατσιστικού Ναζισμού) αλλά και των σύγχρονων νεοναζί.
http://deviousdiva.com/2007/11/26/if-i-didnt-laugh/

Modern Greeks bear no physical resemblance to the Ancient Greeks, according to the world’s experts, even in such a clear genetic detail as hair colour.

Θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι «παρανοϊκοί» και «αμόρφωτοι» και ότι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι μια δεισιδαίμων θρησκεία εν αντιθέσει με τον Χριστιανισμό άλλων λαών.
http://deviousdiva.com/2008/01/08/training-future-teachers/

There is some sort of cultural problem in Greece, and it seems to exist also in Serbia, Romania and Russia [all Orthodox countries, you will note], which is that the entire population is paranoid

I think that the Orthodox religion has shaped this cultural nonsense, and completely lost track of the teachings of Christ as well.

When an entire society is based on superstitious religion, with a low level of education to boot, is it any surprise that conspiracy theories predominate

This is what is missing from Greek so-called education, where you pontificate about how clever you are and actually do nothing.

Ο κ. Edwards αναφέρει πάλι την άποψη του ότι οι Έλληνες είναι «χωριάτες» ενώ η σωστή αντιμετώπισή των Ελλήνων είναι ο «εξευτελισμός» και η «ταπείνωσή» τους.
http://deviousdiva.com/2007/11/20/life-without-papers/

characteristic of Balkan peasants, which is what most Greeks are, and there is no possibility to have a polite rational discourse. You will influence Greek policy only by humiliating and abusing the people who support it, in my experience.

Επίσης αρνείται την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας γεγονός αναγνωρισμένο από την πλειονότητα των σχετικών ιστορικών και τη Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονίας (International Association of Genocide Scholars). Η ίδια η άρνηση γενοκτονίας (genocide denial) θεωρείται διεθνώς ως παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας εθνικής ομάδας.
http://deviousdiva.com/2007/12/05/plevris-trial/

declaring the “gencoide of the Greeks” by the Turks. No serious historian supports this claim
Insofar as the “greek genocide” is concerned, I have no idea what you are talking about. I can only imagine that this is the latest attempt to copy
If you are referring to the attempt by Greek nationalists to rewrite history and cast Greeks as the innocent victims

Aναγνώριση της Γενοκτονίας από το IAGS
http://genocidescholars.org/images/PRelease16Dec07IAGS_Officially_Recognizes_Assyrian_Greek_Genocides.pdf
http://www.hellenicnews.com/readnews.html?newsid=7860

Ο υπουργός λείπει στο Λονδίνο για δουλειές!

· Μια διαφορετική ξενάγηση και το παρασκήνιο της ελληνικής συμμετοχής στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου
· Τα... «αυτογκόλ» της ελληνικής συμμετοχής και η στρατιά των «παρατρεχάμενων»
· Εικόνες από τους ανταγωνιστές μας

Ένα ακόμη λογότυπο και ένα ακόμη slogan για την Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα από τη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου στη βρετανική πρωτεύουσα.
Τον Μάρτιο του 2004 το νεόκοπο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αναζητώντας την ταυτότητά του υιοθέτησε καινούργια slogan και λογότυπο. Από τότε μέχρι σήμερα αυτά αλλάζουν πολύ συχνά. Πιο συχνά από ό,τι πρέπει λένε οι ειδικοί.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου , η οποία κατά τα άλλα δίνεται για τους δημοσιογράφους των διεθνών μέσων, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, μιλώντας στους Έλληνες – στην πλειονότητά τους – δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη «νέα εικόνα» του ελληνικού τουρισμού και στην εδραίωση της χώρας μας μεταξύ των κορυφαίων προορισμών.
«Στοχεύουμε στη δημιουργική τάξη, στη λεγόμενη creative class, δηλαδή στο 10% εκείνων των ταξιδιωτών που αναζητεί καινούργιες, αληθινές εμπειρίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Μετά το τέλος της έκθεσης ο υπουργός έδωσε συνέντευξη στο γνωστό κανάλι Travel. Η συνέντευξη δόθηκε σε άπταιστα ελληνικά.
Λονδίνο, συνεδριακό κέντρο Excel, Ώρα: 10 π.μ. Με την είσοδό μας στην έκθεση αναζητούμε το κέντρο Τύπου. Η πολύ ευγενική κυρία που στέκεται μπροστά μας φοράει την κορδέλα με την ένδειξη «Information». Μπαίνοντας στο κέντρο Τύπου αντικρίζουμε το λογότυπο το οποίο στη συνέχεια θα καταλάβουμε ότι είναι για το νέο logo του ελληνικού τουρισμού.
Χορηγός του κέντρου Τύπου η Ελλάδα. Καλή κίνηση… Οι υπολογιστές που εργάζονται, οι δημοσιογράφοι που έχουν έρθει από διάφορα μέρη του κόσμου για να καλύψουν το γεγονός έχουν στο desktop (επιφάνεια εργασίας) του υπολογιστή τους το logo Greece. Από περιέργεια αναζητώ τις πληροφορίες που έχει το folder που δίνει η γραμματεία του γραφείου Τύπου. Μεταξύ άλλων εντύπων το πολυσυζητημένο Visit North Cyprus… Δυστυχώς τίποτε από Ελλάδα. «Μάλλον είχαν τελειώσει τα ελληνικά έντυπα» με ενημέρωσαν στην είσοδο.
Το περιστατικό που σας περιγράφω συνέβη τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης… όταν
ο υπουργός δεν ήταν πλέον εκεί… Ε, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Ποιος να βρεθεί να μεταφέρει τα έντυπα από το ελληνικό περίπτερο στο γραφείο Τύπου; Ή, καλύτερα, ποιος να ελέγξει αν τα τοποθετούσαν στο folder ως όφειλαν! Το θετικό είναι να αντλείς το 100% των δυνατοτήτων που σου παρέχει μια χορηγία, μια διαφήμιση… και μάλλον σε αυτό πάσχουμε… ή όχι;
Περιδιαβάζω την έκθεση, επισκέπτομαι διάφορα περίπτερα. Μεταξύ άλλων και της Τουρκίας. Για να σας πω την αλήθεια, δεν το πολυκατάλαβα ότι βρέθηκα μέσα στο περίπτερο… Ανοιχτό, φωτεινό, ζωντανό… σε τραβούσε.
Λίγο πιο κάτω, στην πίσω γωνία της έκθεσης, η Ελλάδα. Το κεντρικό περίπτερο του υπουργείου έχοντας ενσωματώσει μηχανήματα της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας,
δημιουργεί ένα καλό αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Κάτι που θα προσέξει ο επισκέπτης.
Διεισδύοντας στο εσωτερικό του, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ζωηρά. Κοιτάζω γύρω μου και αναρωτιέμαι. Τα γνωστά πρόσωπα σουλατσάρουν εδώ και εκεί… λένε κανένα αστείο και άντε πάλι από την αρχή. Πάνω σε ένα τραπέζι 5-6 καφέδες μερικά σάντουιτς…
Εκδρομή σού λέω… Αναρωτιέμαι αλήθεια ποια διαφορά θα είχε αν όλη αυτή η κομπανία είχε μείνει στην Ελλάδα και τα συζητούσαν εκεί μεταξύ τους… Α, ξέχασα! Λονδίνο! Όλο και κάποιο Burberry θα ήθελαν να αγοράσουν… Μια βόλτα στην Oxford street, βρε αδερφέ…
Είμαι στον… εξώστη που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ελληνικό περίπτερο, και συγκεκριμένα το περίπτερο του ΕΟΤ. Συζητώντας με έναν νεαρό τουριστικό επιχειρηματία, εκπρόσωπο μιας εκ των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων της χώρας μας, διακόπτει απότομα τη συζήτηση και λέει:… «Παρατήρησε λίγο όλους αυτούς. Αν περάσει κάποιος που δεν τον ξέρουν, τον κοιτάνε περίεργα…». Δεν έχει άδικο. Δείχνει αηδιασμένος από μερικές γνώριμες φάτσες. «Δεν μπορεί αυτοί να εκπροσωπούν μέρος του ελληνικού τουρισμού». Είπε πολλά και ενδιαφέροντα… Παίρνουν πρωτοβουλίες… Ίσως να μας τα πει και αναλυτικά εδώ από τις σελίδες του περιοδικού μiα μέρα.
Τρεις κυρίες γεμίζουν μικρά σακουλάκια με όσπρια… Κοιτάζω στην αρχή διακριτικά και βλέπω ότι το ταμπελάκι γράφει Νομαρχία. Πιάνουμε την κουβέντα. Είναι μια πολύ ζωηρή παρέα. «Του χρόνου θα έχουμε κάτι που θα τραβάει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών» λέει η Μαρία, η οποία μάλιστα είναι νέα, όμορφη και αντινομάρχης, υπεύθυνη για τον τουρισμό και τον πολιτισμό.
Με μικρή καθυστέρηση το αεροπλάνο των Ολυμπιακών Αερογραμμών αναχώρησε από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου με προορισμό την Αθήνα. Άντε και… του χρόνου, κύριε υπουργέ!

Στα Ανω Λιοσια...

Απειλει συνεχως ο Δημαρχος Ανω Λιοσιων και αγαπημενο παιδι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Χρηστος Παππους τους εργαζομενους του ραδιοφωνικου Ξενιος - Xfm 94.3 πως αν δεν κανουν 'οικιοθελως' αιτησεις για την μεταφορα τους στον Δημο θα απολυθουν.
Αρχη εκανε στο κοψιμο της πιτας στις 3/1/2007 και απο εκει και περα καθημερινο φαινομενο ειναι οι εκβιασμοι και οι απειλες με σκοπο να εκφοβισουν τους εργαζομενους οι οπιοι σημειωτεων εργαζονται εκει 15-20 ετη .
Ολα αυτα σε μια προσπαθεια να μετατρεψει το ραδιοφωνο σε ανωνημη εταιρεια απομακρινοντας τους εργαζομενους για να γινει ελκηστικοτερη στο αγοραστη . Βαλανε τις κουκουλιτσες καποιοι αγαπητοι συναδελφοι και περνουν τηλεφωνα σε αλλους συναδελφους για να ερθουν να υπογραψουν ανθρωπους με 4 και 5 παιδια λεγοντας οτι εαν δεν υπογραψουν θα βρεθουν στο δρομο ολα αυτα γινονται παρουσια του Δημαρχου και του γενικου διευθηντη του σταθμου ρεπο δεν περνουν οι δοσιλογοι και σαββατο δουλευαν και οπως λενε οι πληροφοριες θα δουλεψουν και Κυριακη αντε και υπερωριακα ρε παιδια αλλωστε αυτο μονο ξερετε να κανεται ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ . Που και πως θα μεταφερει του δημοσιογραφους στον Δημο σε ποιες θεσεις με ποιο αντικεμενο εργασιας, που και σε ποιες θεσεις θα μεταφερει τους τεχνικους ηχοληπτες και τεχνικους πομπου, αλλα και διοικητικους υπαλληλους με εξειδικευμενες γνωσεις διαφημηστες κλπ, με τι μισθους θα πληρωνονται των ΟΤΑ?;;; οπως λει ο Δημαρχος επικαλουμενος την ισονομια και ισοτιμια .
Τι θα γινει με τα ασφαλιστικα τους δικαιωματα θα αλλαξουν ταμεια;; θα παψουν να εχουν ΤΣΕΠΕΑΘ - ΕΔΟΕΑΠ θα χασουν οι τεχνικοι τα βαρεα;;; αυτο δεν το τολμησε ουτε το ασφαλιστικο μια και οι περισοτεροι ειναι ασφαλισμενοι πολυ πριν το 1993 ερχεται η λαιλαπα του κυριου Παππου να τα αλλαξει ολα;;;
Σε προγραμματα μεσω ΟΑΕΔ και οχι σε θεσεις στο Δημο εχει σκοπο συμφωνα με πληροφοριες να μεταφερει και μαλιστα χωρις αποζημιωσεις αφου με αιτηση τους θα μεταφερθουν παραιτουμενοι ετσι απο τα δικαιωματα τους στις Δημοτικες Εταιρειες.
Αλλα και ακομη και εαν λεμε εαν δωσει αποζημιωσεις επιθυμει να ειναι με το καθεστως των ΟΤΑ οπου το κοστος θα ειναι σαφως πολυ μικροτερο.
Ποσους απο τους περιπου 600 μπορει να παρει στον Δημο κατ πληροφορειες 30-40 το περισοτερο αυτοι ειναι η πολιτικη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τους συμβασιουχους, οι αλλα εδω θα πρεπει να σας αναφερουμε οτι οι εργαζομενοι αυτοι ειναι αοριστου με τον μικροτερο απο αυτους να εχει προυπηρεσια τουλαχιστον 8 χρονια. Σε απαντηση εργαζομενου οτι απολυσεις δεν προβλεπονται απο τον νομο μια και μιλαει κατοπιν αιτησεως του εργαζομενου, απαντησε ο Δημαρχος "το προβλεπει ομως ο Δημαρχος". Φαινεται οτι μετα το κρατος τον Ζωνιανων εχουμε το κρατος των Ανω Λιοσιων Αλλωστε αυτο εδειξε με τη επιθεση του σε αστυνομικο οργανο του οποιου εσπασε το κινητο τηλεφωνο και το οποιο ασκουσε τροχονομικους ελεγχους στη περιοχη ζητωντας ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ απο την Δημοτικη Αστυνομια να αφαιρεσει τις πινακιδες απο τα αστυνομικα οχηματα .( εεεε ;; για παρανομη σταθμευση μαλλον;; )ποιος επνιξε το θεμα αυτο και γιατι;;
Αλλωστε οπως ο Δημαρχος λεει στους εργαζομενους τους χαριζει ενα γαιδαρο και αυτοι τον κοιτανε στα δοντια.
Μαλιστα σε συναντηση μαζι τους σημερα τους ειπε οτι ο μισθος του Ιανουαριου ειναι ο τελευταιος που θα εισπραξουν Πού θα πανε τα 5.000.000 ευρω που ψηφησε ως υποχρεωτικη επιχορηγηση ο εν Λογω Δημαρχος; που θα πανε αυτα τα λεφτα μηπως εκει που πηγαν και τα περσινα 8.000.000 απο τα 10.500.000 που ηταν η περσινη επιχορηγηση;;
Εαν υποθεσουμε βεβαια οτι τα υπολοιπα 2.500.000 ηταν λειτουργικα εξοδα τις εταιριας.
Στο μεταξύ πληθαίνουν οι σειρήνες που αναφέρουν προέγραφες ημέτερων στις θέσεις που θα προκύψουν από την «οικειοθελή αποχώρηση των εργαζομένων στο ραδιόφωνο» προς των Δημο .
Τι θα γινουν οι στρατιες συμβασιουχων που με 2μηνες συμβασεις εχουν κατακληση το ραδιοφωνο και "εργαζονται" στους παιδικους σταθμους το πρασινο την καθαριοτητα;;;
Δημιουργώντας έτσι μια πλαστή εικόνα σε ότι αφορά το κόστος λειτουργίας του δημοτικού ραδιόφωνου Τι θα γινουν οι ημετεροι που προσλαβανονται με πρωτο μισθο μεγαλητερο απο τον εργαζομενο με 18-20 χρονια με λιγοτερα τυπικα προσοντα και καμια γνωση;;;
Αυτα και αλλα πολλα συμβαινουν εκει στα Ανω Λιοσια σεμνα και ταπεινα.
Ελπιζουμε οτι η συμπαρασταση και η βοηθεια σας ειναι δεδομενη για να μην ανοιξουν και οι ορεξεις και αλλων Καισαρων, εεε συγνωμη Δημαρχων ηθελα να πω,
με σεμνοτητα και ταπεινοτητα σας αναμενουμε
Σ.Α.