Sunday, August 26, 2007

Όλη η Ελλάδα στο έλεος του ΑΝΙΚΑΝΟΥ Καραμανλή

Νίκος Βαβατσικλής
http://vavatsiklis.blogspot.com/

Τέτοιες ώρες…τέτοια λόγια. Αυτή την στιγμή που γράφω οι νεκροί στην χώρα μας από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν ξεπεράσει τους 50 και ο αριθμός των αγνοούμενων είναι σχεδόν ο ίδιος. Μπορεί η χώρα να έχει κηρυχθεί σε τριήμερο πένθος και όλες οι προεκλογικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις να έχουν ανασταλεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η οργή του ελληνικού λαού για τα λάθη, τις παραλήψεις και τις καθυστερήσεις για τον συντονισμό των επιχειρήσεων θα είναι μικρή. Ίσα ίσα πιστεύω ότι ο Λαός δεν ξεχνά και θα καταδικάσει τέτοιες πρακτικές. Θα μου πείτε ότι εκμεταλλεύομαι μικροπολιτικά μια από τις πιο δυσάρεστες στιγμές της ιστορίας του ελληνικού έθνους. Επίσης ορισμένοι θα πουν (έχουνε ξεκινήσει ήδη) ότι οι εμπρηστές των δασών είναι ομοϊδεάτες μου. Μπορείτε να πείτε όσα ακόμα θέλετε, δεν με πειράζει μπροστά σ’ αυτήν την καταστροφή, όμως επιτέλους κάποιοι, πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι οποίες μάλιστα είναι τεράστιες.
Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ λάμβανε τον τελευταίο καιρό την εμπιστοσύνη των περισσοτέρων Ελλήνων, άσχετα με τα πολιτικά τους πιστεύω και άσχετα με το αν αυτή παρήγαγε έργο. Μπορεί ουσιαστικά τα τελευταία 3,5 χρόνια η ΝΔ να μην έκανε κανένα μα κανένα μεγάλο έργο για την κοινωνία και οι πολιτικές της να ήταν αντιλαϊκές, αλλά είχε καταφέρει ένα μεγάλο επίτευγμα. Να απομακρίνει τελείως τον Λαό από την πολιτική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική απαξίωση της. Το μόνο ενδιαφέρον του Έλληνα για την πολιτική εκφραζόταν τα τελευταία χρόνια…με ποδοσφαιρικά πρότυπα και σ’ ένα τέτοιο επίπεδο η συντηρητική παράταξη ήταν πραγματικά αχτύπητη και ουσιαστικά ανίκητη.
Όμως όσες παρωπίδες να βάλεις σ’ έναν άνθρωπο, όσο και να του γεμίζεις το κεφάλι κάθε μέρα με τα ίδια πράγματα που θες εσύ κάποια μέρα αυτός θα σε καταλάβει. Τον Μάιο που μας πέρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας δήλωνε μπροστά στις κάμερες ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Πολιτική Προστασία της χώρας καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν πιο έτοιμο από ποτέ για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που πιθανόν θα εκδηλωνόταν τη θερινή περίοδο. Η καταστροφή του οικοσυστήματος της Πάρνηθας τον Ιούλιο, οι μεγάλες φωτιές στην Αχαΐα στις αρχές Αυγούστου καθώς και οι 16 συνολικά νεκροί της πύρινης λαίλαπας του προηγουμένου διαστήματος, δυστυχώς δεν έβαλαν μυαλό, στους όπως αποδεικνύεται ανεγκέφαλους κυβερνώντες. Η μόνη αντίδραση από μεριάς κυβέρνησης ήτανε ουσιαστικά επικοινωνιακή. Μπροστά στις τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες τοποθέτησαν τον αρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Κόη να χαριεντίζετε με τον γενικό γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας κ. Φούρλα, για να αποδείξουν ότι πραγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις, άσχετα αν αυτό φάνηκε στις φωτιές της Πάρνηθας και δυστυχώς φαίνεται ακόμη και σήμερα. Το επόμενο επικοινωνιακό τους τέχνασμα ήταν η δημιουργία της Οικολογικής Αστυνομίας (πρώην Αγροφυλακής), με την προϋπόθεση ότι θα φυλάσσουν την…χλωρίδα και την πανίδα των ελληνικών δασών και δρυμών. Αντιδράσεις που δεν είχαν, όπως αποδείχθηκε, κανένα αποτέλεσμα αφού μπορεί οι φωτιές στην Πελοπόννησο να είναι μεγάλες και δύσκολα τα βάζει κανείς με την φύση, αλλά ουσιαστικά ο κρατικός μηχανισμός ενήργησε μετά από 8 ολόκληρες ώρες με τα γνωστά σ’ όλους αποτελέσματα.
Ντροπή όμως σε όλους αυτούς που πάνω στα πτώματα των νεκρών το βράδυ της 24ης Αυγούστου έπαιζαν ακόμα το επικοινωνιακό τους παιχνίδι. Ξαφνικά και ενώ ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε εμφανιστεί σε καμία από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού για να συμπαρασταθεί σε ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και τις περιουσίες τους, εμφανίζεται με σχεδόν ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο (εκτός του Πολύδωρα) στην Καλαμάτα. Και όταν το ίδιο βράδυ επισκέπτονται χωριά και οικισμούς της Ηλείας και της Μεσσηνίας οι κάτοικοι τους υποδέχονται με παράπονα και ορισμένοι με γιουχαΐσματα. Όμως κατά εντολή του Θόδωρου Ρουσόπουλου κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν δείχνει αυτές τις σκηνές. Δυστυχώς γι’ αυτούς όμως τους ξεφεύγει το MEGA…
Κι όμως αυτή τους η απάθεια δεν έχει όριο. Ακόμα και τώρα όπου η Ελλάδα γνωρίζει δύσκολες στιγμές δυστυχώς οι υπεύθυνοι κρύβονται και μένουνε στο απυρόβλητο με αποτέλεσμα να μην αναλαμβάνει κανείς το μερίδιο ευθύνης του. Η ανεπάρκεια σε μάχιμο προσωπικό καθώς και σε μάχιμο στόλο δείχνει την γύμνια μας. Παρά τους νεκρούς και τους αγνοούμενους υπουργοί, αρχηγοί, γενικοί γραμματείς παραμένουν στις θέσεις τους. Είναι βλέπετε περίοδος εκλογών και δεν πρέπει να χαλάσει το «σαρκοζέ» προφίλ του κυρίου πρωθυπουργού.
Ήρθε η ώρα ο ελληνικός Λαός να αποδείξει ότι δεν είναι χαζός. Να αποδείξει ότι τους τεμπέληδες και αυτούς που καταλαμβάνουν αξιώματα και θέσεις, μόνο και μόνο για να τις καταλαμβάνουν, ότι μπορεί να τους τιμωρήσει. Να αποδείξει ότι έχει μνήμη.
Στις 16 Σεπτεμβρίου…να μην ξεχάσουμε να τους στείλουμε σπίτι τους!