Tuesday, August 21, 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με το τρακτέρ του αγροφύλακα... ρυμούλκησαν πυροσβεστικό!

Από τη Διεύθυνση Αγροφυλακής Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι από το Σάββατο 18 Αυγούστου άρχισαν να πραγματοποιούνται περιπολίες των νέων αρχιφυλάκων και αγροφυλάκων των νομών Λάρισας – Μαγνησίας – Τρικάλων - Καρδίτσας ,σε συνεργασία με τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με σκοπό την πρόληψη των πυρκαγιών.
Από τη μέχρι τώρα δραστηριότητα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι νέοι Αγροφύλακες επιλήφθηκαν στις παρακάτω περιπτώσεις:
Στις 18-08-2007 και ώρα 13.00 στα σύνορα του Δήμου Φερών Ν. Μαγνησίας και Ν. Λάρισας στη θέση «Λατομείο», εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σιτοκαλαμιές και χορτολιβαδική έκταση. Από τους περιπολούντες Αγροφύλακες ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και μαζί έσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις. Η ίδια περίπολος έκανε αυστηρές συστάσεις σε ένα αγρότη της περιοχής που είχε βάλει φωτιά σε παλαιά άχυρα, για να λάβει αυστηρά μέτρα προφύλαξης.
Στις 18-08-2007 και ώρα 14.00 Μαυροβουνίου Καρδίτσας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση.Οι περιπολούντες Αγροφύλακες έσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις, χωρίς να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία .
Στις 19-08-2007 και ώρα 15.20 στο Δήμο Αλμυρού του Ν. Μαγνησίας και στη θέση «Ευξεινούπολη», εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σιτοκαλαμιές , χορτολιβαδική έκταση, πουρνάρια και οξιές. Από τους περιπολούντες Αγροφύλακες ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και μαζί έσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις. Η ίδια περίπολος προσέφερε συνδρομή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ,όταν έπαθε βλάβη το Πυροσβεστικό όχημα και το ρυμούλκησε ο νέος Αγροφύλακας με το γεωργικό του μηχάνημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κύπρος...

Λευκωσία, Cyprus (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου)
Κύπρος- Δήλωση Αρχιεπισκόπου εναντίον εφημερίδας - Αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα
"Ελληνόφωνη, τουρκική εφημερίδα" αποκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος την εφημερίδα "Πολίτης". Ο κ. Χρυσόστομος σχολίαζε δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο τον έφερε να παρεμβαίνει στον τηλεοπτικό σταθμό "MEGA" Κύπρου για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του σταθμού υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν ξαφνιάστηκε από τη στάση της εφημερίδας και πρόσθεσε: "Εμείς ευρισκόμεθα εδώ για να υπηρετήσουμε το τόπο και το λαό και δεν θα μας πει ο "Πολίτης" τί θα κάνουμε και τί δεν θα κάνουμε".
Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου προκάλεσαν αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, χαρακτήρισε λυπηρό το φαινόμενο "να χαρακτηρίζονται ως Τούρκοι όλοι, όσοι διατυπώνουν διαφορετικές θέσεις".
Ο κ. Κατσουρίδης κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να λάβουν σαφή θέση "έναντι των παρεμβάσεων του Αρχιεπισκόπου".
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Τάσος Μητσόπουλος, εξέφρασε τη θλίψη του, "γιατί ανάλογες δηλώσεις πυροδοτούν κλίμα φανατισμού και αντιπαράθεσης". Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι πολιτικές παρεμβάσεις, που επιχειρούνται με πρόθεση τη χειραγώγηση των πολιτών, συνιστούν σοβαρή πολιτική οπισθοδρόμηση.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, ανέφερε ότι όλες οι δηλώσεις πρέπει να γίνονται σε κάποια πλαίσια και δεν θα επιβαρύνουν το πολιτικό κλίμα. Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος υπερέβη αυτά τα πλαίσια, όπως και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας στην απάντηση του προς τον Αρχιεπίσκοπο.
Ο αρχισυντάκτης του "Πολίτη", Ανδρέας Παράσχος, ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος "αντί να εμφανίζεται ως ορθόδοξος μετριοπαθής ηγέτης, εμφανίζεται ως ταλιμπάν και στην πολιτική και στην οικονομία".

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΚΑΠΝΟ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Απο την Κυριακή πρωί το μόνο που βλέπουμε είναι ένα μαύρο ντουμάνι καπνού.Αυτό προέρχεταιαπό τον ατμοηλεκτρικό σταθμό της Πτολεμαΐδας. Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο έχει μολυνθεί η περιοχή μέχρι σήμερα ενώ είναι εφιαλτικές οι συνθήκες διαβίωσης μας καθώς μας αναγκάζουν να εισπνέουμε τα δηλητηριώδη που εκπέμπουν οι καμινάδες . Το μεγαλύτερο πρόβλημα εώς τώρα δημιουργήθηκε στα χωριά Ποντοκώμη Μαυροδένδρι και Μαυροπηγή( τελικά το Μαυρο- πρόθεμα σ αυτά τα χωριά ήταν προφητικό..)
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ , ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ; ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΥΚΤΙΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ.
Οι τέσσερις ατμοηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο της Πτολεμαΐδας είναι από τα πλέον ρυπογόνα εργοστάσια στη χώρα μας.Το ελληνικό κράτος κωφεύει επί δεκαετίες στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για περιορισμό της ρύπανσης.Ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα παρουσιάζουν αύξηση με γεωμετρική πρόοδο ανά δεκαετία.Τη δεκαετία 1950-59, την περίοδο δηλαδή που άρχισε η κατασκευή των μονάδων, τα ποσοστά θανάτων εξαιτίας καρκίνου δεν ξεπερνούσαν το 14%.Είκοσι χρόνια μετά έφτασε σχεδόν στο 21%.Στην πενταετία 2000-2005 ξεπέρασε το 30%.Η πορεία των θανάτων εξαιτίας των καρδιαγγειακών νοσημάτων το 1950 μετά βίας πλησίαζε το 3%.Τη δεκαετία 1970-79 ξεπέρασε το 18% ενώ σήμερα κυμαίνεται περίπου στο 33%.ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ Η ΑΤΤΙΚΗ.Επί δεκαετίες το κράτος δεν προέβλεψε τις βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον, ούτε ανέπτυξε στρατηγικές πρόληψης των κινδύνων για την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και ούτε η ΔΕΗ προωθεί εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ενέργειας που θα είναι λιγότερο επικίνδυνες για τους κατοίκους και το περιβάλλον.
Την ώρα που η Ε.Ε. αρχίζει σιγά σιγά να μειώνει την εξάρτησή της από τον άνθρακα, η Ελλάδα ακολουθεί αντίστροφη πορεία: Η παραγωγή λιγνίτη στη χώρα μας φτάνει τα 70 εκατ. τόνους τον χρόνο, σημειώνοντας αύξηση 35% την τελευταία δεκαπενταετία.Η Ελλάδα είναι 2η (μετά τη Γερμανία) λιγνιτοπαραγωγός χώρα στην Ε.Ε. και 5η σ' όλο τον κόσμο.Η απελευθέρωση της μόλυνσηςΣτην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με την εκμετάλλευση του λιγνίτη στην Ελλάδα είναι ο επανεγκλωβισμός της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής στο ρυπογόνο λιγνίτη. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται η χώρα μας με 26% στην πέμπτη θέση σε ποσοστό αύξησης ρύπων μεταξύ των χωρών που έχουν υπογράψει τη συμφωνία του Κιότο.Κρίμα που τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα.
Οι λιγνιτικοί σταθμοί της ΔΕΗ ευθύνονται για την έκλυση 43 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο, δηλαδή ποσοστό 80% περίπου του συνόλου των εκπομπών από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής ή αντίστοιχα 40% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της χώρας!
Οσο για τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου, μόλις πριν από λίγους μήνες κατείχε την πρώτη θέση στον καθόλου τιμητικό κατάλογο των «Τριάντα πιο βρόμικων» (Dirty thirty) ευρωπαϊκών σταθμών που συντάσσει το WWF. Στην τέταρτη θέση του καταλόγου βρισκόταν ο σταθμός της Καρδιάς.
Τα επίπεδα ορισμένων ρύπων στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Εορδαίας (όπου βρίσκεται το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας) είναι εξαιρετικά υψηλά.
*Τα επικίνδυνα μικροσωματίδια στην περιοχή της Κοζάνης ξεπερνούν τα επίσημα όρια (η μέση ημερήσια τιμή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 μg/κ.μ.) σχεδόν κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ η μέση ετήσια τιμή κυμαίνεται περί τα 70 μg/κ.μ., με όριο τα 40 μg/κ.μ.
*Τα μέσα ετήσια επίπεδα και στις γειτονικές πόλεις είναι επίσης υψηλά (Πτολεμαΐδα 86 μg/κ.μ., Φλώρινα 58 μg/κ.μ.).
Πρόσφατη μελέτη που έγινε σε 3.559 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών στην περιφέρεια της Δ. Μακεδονίας, έδειξε, πέραν πάσης αμφιβολίας, τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης σε ρύπους που σχετίζονται με τους λιγνιτικούς σταθμούς. Οι υψηλότερες συχνότητες ρινίτιδας και βρογχίτιδας παρατηρήθηκαν στην Πτολεμαΐδα, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα.
Γιατι Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα.Την επαρχια την σκοτωνουν 2 φορες. Μια γιατι ειναι αχρηστοι και δευτερη για να συντηρηθει το τερας η Αθηνα.
ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.
Η παραπάνω καταγγελία έγινε στο katagelies.gr και βρίσκεται εδώ http://www.katagelies.gr/katagelies/component/option,com_loudmouth/task,topic/id,212/Itemid,36/

Θερινό Σεμινάριο Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού

Έναρξη: Δευτέρα 27 Αυγούστου
Η Ανώτερη Δραματική Σχολή «δήλος» της Δήμητρας Χατούπη, διοργανώνει Θερινό Σεμινάριο Υποκριτικής και Αυτοσχεδιασμού για όσους ενδιαφέρονται να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις της Σχολής, αλλά και για όσους επιθυμούν μια πρώτη επαφή με το θέατρο.
Τα μαθήματα προετοιμασίας ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007 και διαρκούν 6 εβδομάδες (72 ώρες).
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τον Κύκλο Δωρεάν Μαθημάτων (διάρκειας 20 ωρών) που προσφέρει η Σχολή «δήλος».
Διδάσκουν υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, τραγούδι οι: Δήμητρα Χατούπη, Κωστής Καπελώνης, Ελπίδα Μπραουδάκη, Νίκος Μπουσδούκος και άλλοι.
Η κράτηση της θέσης είναι απαραίτητη.
Πληροφορίες - Εγγραφές:Σχολή «δήλος τηλ: 210-5203.562 (ώρες γραμματείας 12μ-8μμ καθημερινά), στην ιστοσελίδα
www.dilos.gr και στο email contact@dilos.gr. Διεύθυνση: Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, 10437 Αθήνα.

Η ΜΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ....

...ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ - ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: "ΟΙ ΦΙΛΕΣ" !!!


Της Μ. Κανελλοπούλου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε στο press.gr για την Μόνικα της ΣΕΛΕΤΕ / ΑΣΠΑΙΤΕ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ τη "φίλη" της ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ την γνωστή Εύη Μπότσαρη !!
Η αδίστακτη αυτή κυρία η οποία βάζει και άλλες καθηγήτριες στο «κόλπο» έχει εκλεγεί παράνομα «καθηγήτρια» στην ΑΣΠΑΙΤΕ και το ξέρουν πλέον ακόμα και «οι κόττες» !!
Εμείς είχαμε από την αρχή της υπόθεσης όλα τα στοιχεία για την απάτη εκλογής της που ήταν μια οργανωμένη «απάτη μεταξύ μερικών λαμογιών» που έχαναν την εξουσία και τα «πούλαγαν όλα» και των ανερχόμενων μεγαλοαπατεόνων του νεοκαραμανλιαμού !! Μέσα σε αυτό το κλίμα κάποιοι έντιμοι (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ) υπέγραψαν χωρίς να ζητήσουν να δούν τα πρωτότυπα έγγραφα.
Η μεγάλη «απάτη» είναι στο ότι εξέλαβαν την απόσπαση της Εύη Μακρή - Μπότσαρη στη Φιλοσοφική Σχολή ως ερευνητικό έργο.
Από όλα τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας τα οποία είναι χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου προκύπτει ότι η κυρία «Μόνικα» Εύη Μπότσαρη ουδέποτε είχε σύμβαση ερευνήτριας με τη Φιλοσοφική απλά ως αποσπασμένη εκεί από το Τεχνικό Λύκειο που είχε οργανική θέση «βοηθούσε» ως γραμματειακή υποστήριξη στις έρευνες, που κάναν τα εργαστήρια (αν κάναν και δεν ήταν όλες «στημένες», αλλά ΔΕΝ ήτα ερευνήτρια η ίδια !! ΄Ετσι οι καθηγητές της Φιλοσοφικής σχολής βεβαιώνουν ότι συμμετείχε σε έρευνες αλλά πουθενά δεν φαίνεται ότι είχε σύμβαση ερευνήτριας!!
ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΤΟΥ Φ.Π.Ψ. ΑΘΗΝΩΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ !! ΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ !!
Βέβαια αυτά τα χαρτιά δεν έχουν νομική υπόσταση γιατί δεν βλέπουμε υπογραφή Προέδρου Τμήματος ΟΥΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ!!
Εξάλλου ο νόμος δεν καλύπτει έναν αποσπασμένο να κάνει ερευνητικό έργο, παρά μόνο «βοηθητικό έργο». Υπάρχει νομικό πρόβλημα ακόμα και στη περίπτωση που κάποιοι δεχτούν ότι έκανε «ερευνητικό έργο
Την σημαντική αυτή διαφορά «απόσπασης και σύμβασης (Π.Δ. 407)» την γνωρίζουν όλοι οι καθηγητές ανά την επικράτεια αλλά στην περίπτωση της κυρίας Μπότσαρη τα άτομα που «χειρίστηκαν» την «εκλογή της» έκλεισαν τα μάτια, μαθαίνουμε, άλλος με κανένα φακελάκι, άλλος εκβιάστηκε, άλλος απειλήθηκε (ενόψει την νεοδημοκρατικής εκλογικής νίκης» άλλος με κανένα «τηλέφωνο» από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αθανάσιο Τσουρουπλή (ο οποίος στην συνέχεια «βοηθήθηκε»από τον «κύκλο Μπότσαρη» και άλλος άλλος με κανένα «τηλέφωνο» από το γραφείο του τότε «υπουργού Ευθυμίου – Λαμπράκη – Ψυχάρη (όλοι μια παρέα είμαστε αδέρφια) και οι υπόλοιποι από τον κομματικό μηχανισμό της δεξιάς!!!


Μη ξεχνάτε ότι ο ανηψιός Ψυχάρη είναι «καλλητός πολύύύ» της Μόνικας.
Μένει το ερώτημα «γιατί τόση πρεμούρα» να εκλεγεί μια καθηγήτρια με τόσο εξώφθαλμες και παράνομες διαδικασίες; Μα για τα λεφτά από τα Ευρωπαικά προγράμματα και από τις επιμορφώσεις!!!
Ο κύκλος των απατεώνων που λυμαίνονται την εκπαίδευση είναι σε όλα τα κόμματα με μεγαλύτερο αυτόν της Νέας Δημοκρατίας !!


Μένει το ερώτημα : γιατί μετά από μια εικασετία ΠΑΣΟΚ οι Πανεπιστημιακοί που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ είναι τόσοι λίγοι? Μια απάντηση είναι ότι οι τελευταίοι υπουργοί και υπεύθυνοι Παιδείας ΠΑΣΟΚ «πούλαγαν τις θέσεις» στους Δεξιούς - απατεώνες για μίζες και κορόιδευαν τους γνήσιους και έντιμους ψηφοφόρους τους!!

Τα ακούτε κύριε Πέτρο Ευθυμίου, Κύριε Αθανάσιε Τσουρουπλή, Κύριε Βασίλειε Κουλαιδή (είσασταν στο διδακτορικό της Εύη Μπότσαρη?) Εκεί στην Πάτρα βρε αδέρφια, ακούμε ότι πολλή αλλαξοκολιά έπεφτε !!
Μα θα πείτε η ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ έγινε διδάκτωρ Ιατρικής (παρακαλώ!!!) πριν πάρει το πτυχίο Ιατρικής!!.
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ» ΝΑΤΑΣΣΑ!!!
ΗΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟ RE 2074693550 GR THΣ 3-04-2007
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΗ "ΧΑΘΟΥΝ" ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΠΛΗΝ Μ. ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΛΛΩΝ) !!


ΝΕΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ "ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΝΙΔΙΩΝ" ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ !! ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ "ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ"!!
Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ.ΑΣ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΑ ΣΑΡΚΟΖΙ» ΝΑ ΣΑΣ «ΧΑΡΙΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ» ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ: ΟΥΤΕ Ο «ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ» ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ!!
ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΑΡΜΕΝΟΥΣ
ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ!!

Ο Σιώψης και οι άλλοι της παρέας ....

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΠ δεν εστιάζεται μόνο στον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίο Πρόεδρος είναι η αυτού Μεγαλειότης κ. Μιχάλης Σιώψης. Ο Μιχαλάκης, είπαμε ότι είναι βιαστικός και άπληστος και γι αυτό έχουν αρχίσει να βγαίνουν στη φόρα από διάφορες πηγές, όσα διαβάζουμε στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στο press-gr.

Στο κόλπο ΟΠΕΠ ήταν και η προηγούμενη παρέα του Πολιτισμού, (Φάνη, Τατούλης, Ζαχόπουλος, Μαύρος), οι οποίοι ,ναι μεν δεν είχαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ τους, εκτελώντας όμως κοινές εντολές άνωθεν (μέσω οδηγιών του αντʼ Αυτού 3ου της παρέας στο Υπουργείο, κολλητού της Νατάσσας), έπρεπε να τα βρουν και να δουν πως θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο το μαγαζί. Έτσι παρά το γεγονός ότι μέχρι να αναλάβει την εξουσία η ΝΔ φώναζε για σκάνδαλα στον ΟΠΕΠ με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, μόλις ανέλαβε, είδαν ότι το μαγαζί προσφέρεται για μάσα, και δεν ήταν σωστό να ασχοληθούν με τα σκάνδαλα του παρελθόντος, αφού υπάρχει το παρόν και το μέλλον γι αυτά.

Βέβαια η Πολιτιστική Ολυμπιάδα και τα χρήματα της είχαν τελειώσει και άλλο όραμα και δικαιολογία για να πάρει χρήματα ο ΟΠΕΠ δεν υπήρχε. Άσε που και τα χρήματα στο ταμείο του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ανέκαθεν λίγοστά.
Έτσι τη μόνη δυνατότητα για φαγοπότι προσέφεραν τα έργα του ψηφιακού τομέα που είχαν αρκετά χρήματα (35 εκατ. ) τα οποία είχαν μείνει ανέπαφα από το ΠΑΣΟΚ.

Στην αρχή και για 10 μήνες, δεν γινόταν απολύτως τίποτε. Έψαχναν να βρουν λύσεις για το πως θα διοχετευτούν αυτά τα χρήματα σε συγκεκριμένες τσέπες και πως θα αξιοποιηθούν προς προσωπικό και κομματικό όφελος.
Πρώτη μεγάλη αφορμή βέβαια ήταν το μεγαλύτερο ψηφιακό έργο, προϋπολογισμού 12 εκατ. , αυτό των «φορητών ξεναγών για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας». Για το έργο αυτό υπήρχε και άλλοθι. Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί επί ΠΑΣΟΚ και κανένας δεν μπορούσε να τους κατηγορήσει για φωτογραφικές προδιαγραφές και για στησίματα. Έλα όμως που επειδή δεν ήξεραν καλά τη δουλειά η μια γκάφα και παρανομία διαδεχόταν την άλλη.
Πρώτα όρισαν μια Επιτροπή δικών μας παιδιών, που είχε εκπροσώπους από όλα τα παιδιά της παρέας: Πρόεδρος ο κ.Δ.Λυμπερόπουλος, καθηγητής από την Πάτρα, υπόδικος για πλαστογραφία επιταγής μιας φοιτήτριας του, ο κ. Μεταλληνός, διευθυντής του γραφείου της Φάνης και κολλητός του Ρουσόπουλου, ο κ. Π. Λιναρδής καθηγητής στο Αριστοτέλειο (το γνωστό πανέπιστημιο που έδωσε το διδακτορικό στη Νατάσσα), ο κ. Αντωνετσής, σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων, ο κ. Γ.Τζιαμπίρης, σύμβουλος στον ΟΠΑΠ (η μάνα του έδωσε το διδακτορικό στη Νατάσσα και ο ίδιος έχει εταιρεία που είχε ακουστεί για κάποια περίεργα αλισβερίσια στον ΟΠΑΠ), Δ. Ασκούνης, καθηγητής στο ΕΜΠ, ο κ. Δημόπουλος, καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά (ποια η σχέση του με τον άλλο Δημόπουλο του ΟΠΕΠ; Τον άνθρωπο που κινεί υπογείως όλα τα νήματα και παραμένει με όλους τους προέδρους) και βέβαια η αυτού μεγαλειότης κ. Γιάννης Σακελλαράκης, ο γνωστός γηραιός αρχαιολόγος που όλως τυχαίως ήταν και στην Επιτροπή, ήταν και στο Δ.Σ. του ΟΠΕΠ και ήταν και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Αυτή λοιπόν η Επιτροπή κατάφερε να δείξει το άσπρο – μαύρο. Έλα όμως που έτσι βγαίνουν πιο πολλά χρήματα. Γιατί αν πας σε κάποιον που έχει μια κακή και χωρίς τύχη προσφορά και του πεις πόσα θα δώσεις για να κερδίσεις το διαγωνισμό, σίγουρα αυτός θα υποσχεθεί περισσότερα από κάποιον άλλο που έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει αξιοκρατικά το διαγωνισμό. Έτσι η Επιτροπή χωρίς καμιά αναστολή και λειτουργώντας απολύτως με δόλο (ο δόλος τεκμηριώνεται εύκολα αν κάποιος διαβάσει τα πρακτικά και τις προσφορές των υποψηφίων ) αλλοίωσε απόλυτα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «και έτσι οι πρώτοι έσονται τελευταίοι».
Βέβαια, έστω και αν κάποιοι άλλοι μεσάζοντες είχαν φροντίσει να τα βρουν με όλους και να προεισπράξουν μίζες (σε επιταγές) από όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες θεωρώντας ότι έτσι τα πνεύματα θα είναι ήρεμα και ότι το πράγμα θα πάει μαλακά μέχρι τέλους, τίποτε δεν πήγε όπως έπρεπε. Είπαμε τα παιδιά δεν ήξεραν κι έκαναν γκάφες. Έπρεπε όμως όλοι να υπακούσουν στις άνωθεν εντολές (ο Ζαπάτα ήταν από κοντά και παρακολουθούσε κάθε λεπτομέρεια) κι έτσι σαν καλοί στρατιώτες να εκτελούν, χωρίς να κάνουν πίσω, ανεξάρτητα από το προσωπικό και ηθικό κόστος (εξάλλου δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά). Έτσι άρχισαν οι ενστάσεις, οι προσφυγές, τα ασφαλιστικά μέτρα να πέφτουν βροχή γιατί οι υπόλοιπες εταιρείες αντιλαμβανόντουσαν ότι τους κοροϊδεύουν και πάνω και κάτω από το τραπέζι.

Και πριν καλά περάσουν δυο χρόνια διαλύθηκε η παρέα. Η νέα παρέα (Βουλγαράκης, Ζαχόπουλος, Μαύρος) δεν μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Εξάλλου ο Βουλγαράκης είχε πλέον άλλοθι. Η επιτροπή των ει – δικών (μας παιδιών) που ορίστηκε από τους προηγούμενους ανέδειξε πρώτη μια εταιρεία. Τι φταίει αυτός ; Εξάλλου ο Ζαπάτα ήταν στη θέση του και αν κάποιος θα έφερε την ευθύνη θα ήταν αυτός. Έλα όμως που οι άλλες εταιρείες επέμεναν και πλέον και ο ίδιος ήταν κοινωνός και συνεργός στην απόλυτη παρανομία που είχε γίνει και επομένως η καυτή πατάτα ήταν στα χέρια του. Αν και ο Ζαπάτα που προεδρεύει του αρχαιολογικού συμβουλίου με γρήγορες διαδικασίες ενέκρινε την κατακύρωση του έργου στην Hewlett Packard (που είχε δώσει ήδη την πρώτη δόση της δίολου ευκαταφρόνητης μίζας), ως απολύτως κατάλληλης και ενδεδειγμένης για τους αρχαιολογικούς χώρους, ο Βουλγαράκης κράτησε 3 μήνες την απόφαση στο συρτάρι του, μέχρι τον Αύγουστο που «οι μύγες είναι παχιές» και λίγο πριν αποχωρήσει ο Μαύρος και έρθει ο Μιχαλάκης, υπέγραψε και ο Μαύρος κατακύρωσε το έργο μέσα στο δεκαπενταύγουστο (οι εταιρείες είχαν δικαίωμα να κάνουν προσφυγή πρακτικά μόνο τη Δευτέρα 14 Αυγούστου !!!).
Σε όλη αυτή την ιστορία κρίσιμο ρόλο έπαιξαν οι νομικοί και οι δικαστές, που κατάφεραν με δικανικά τερτίπια να τους βγάλουν όλους λάδι. Και μιλάω και για τους δικαστές εντός του νομικού συμβουλίου του ΟΠΕΠ και τους δικαστές των πρωτοδικείων που κάθε άλλο παρά αδέκαστοι ήταν.
Μετά από 2-3 βδομάδες ανέλαβε ο Μιχαλάκης. Και τη συνέχεια λίγο πολύ την γνωρίζετε. Παραιτήθηκε η πρώτη Hewlett Packard για άγνωστους λόγους και δώσαν τη δουλειά στη δεύτερη Siemens, παρακάμπτωντας με δολοπλοκίες τα πολύ σοβαρά προβλήματα εφικτότητας που είχε η τεχνική λύση που πρότεινε.

Από αυτή την ιστορία προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:
- Κανένα πολιτικό ή πολιτικά διορισμένο πρόσωπο δεν φαίνεται να έχει ευθύνη. Μια επιτροπή δήθεν έμπειρων και καταξιωμένων επιστημόνων έβγαλε ένα αποτέλεσμα που όλοι όφειλαν να το σεβαστούν.
- Όλοι εκτέλεσαν τις άνωθεν εντολές και έτσι το αφεντικό έμεινε ευχαριστημένο.
- Τελικά αυτός που με τόσο κόπο έβγαλαν πρώτο παραιτήθηκε, και την δουλειά την πήρε αυτονόητα ο δέυτερος. Έτσι γιατί να φταίει ή να τα έχει αρπάξει κάποιος; Όλα ήταν αποτέλεσμα απρόοπτων γεγονότων.

Προκύπτουν όμως και τα εξής θέματα:
- Αξιολόγησε ορθά η Επιτροπή ή μήπως όλη η αξιολόγηση ήταν φαύλη; Μήπως η σειρά έπρεπε να είναι τελείως διαφορετική και αυτοί που βγήκαν μπροστά θα έπρεπε να είχαν αποκλειστεί από την αρχή; Μήπως τεκμηριώνεται δόλος στις αποφάσεις της Επιτροπής;
- Μήπως όλα αυτά έγιναν εν γνώσει των πολιτικών προσώπων της ιστορίας; Τι έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν όταν έγιναν επίσημα γνώστες της φαυλότητας της Επιτροπής;
- Μήπως τελικά όλοι ήταν δέσμιοι μιας άνωθεν εντολής, την οποία δεν μπορούσαν να παρακούσουν;
- Και καλά οι διακεκριμένοι συνταξιούχοι δικαστές που ήταν στον ΟΠΕΠ (οι κκ. Γεωργούλιας, Μπότσος, Παπαπετρόπουλος, Κατσίρης) τα δέχτηκαν όλα ; Οι δικαστές των ασφαλιστικών πως δικαίωναν πάντα τον ΟΠΕΠ, αν υπήρχαν τόσες παρανομίες στη διαδικασία αξιολόγησης;
- Και τέλος πάντων δεν τα πήρε κανένας;
Αυτά είδε ο Μιχαλάκης και μόλις ανέλαβε κατάλαβε ότι μπορεί κι αυτός να αλωνίσει. Κι επειδή είναι γρήγορος και αδίστακτος, την έκανε τη γκάφα και κινδυνεύει να τους πάρει όλους μαζί του. Έτσι συνέχισε τα όργια στους υπόλοιπους διαγωνισμούς και επειδή είναι έξυπνο πουλί πιάστηκε από τη μύτη.
Η συνέχεια στις οθόνες σας. Μείνετε on-line